Pełen smaków e-magazyn kulinarny

Sposób przygotowania

kurczaka umyć osuszyć i dokładnie natrzeć czosnkiem,solą oraz pieprzem,cebulę obrać pokroić w drobną kostkę a seler w cienkie słupki następnie pokrojone warzywa podsmażyć na rozgrzanym oleju,po kilku min.wsypać ryż i smażyć aż się zeszkli dodać 2 szklanki wrzącej wody lub bulionu,szafran,przyprawić do smaku solą i pieprzem wymieszać i gotować ryż aż cała woda lub bulion się wchłonie,dodać starty imbir,skórkę cytrynową i pomarańczową,rodzynki oraz posiekane migdały dokładnie wymieszać i napełnić farszem przygotowanego kurczaka włożyć do brytfanki podlać wodą wstawić do nagrzanego piekarnika do 180st.i upiec ponad godzinę często podlewać wodą lub wytworzonym płynem z kurczaka.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !