Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki dyniowo-ziemniaczane

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dynia
ziemniaki 7 szt
cebula
jajko 2
mąka pszenna 1\\2 szklanki
sól
pieprz
przyprawa uniwersalna Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Placki dyniowo-ziemniaczane

Cebulę , ziemniaki i dynię zetrzeć na tartce o malutkich oczkach , jajka zmiksować dodać do masy i wymieszać , wsypać mąkę , sól, pieprz , i pozostałe składniki , dobrze wymieszać , Placki smażymy na gorącym tłuszczu .Podajemy z marmoladą lub cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 25.04.2012 09:44
nie robiłam jeszcze z dynią:)
Wojt@s
Wojt@s 22.01.2012 01:09
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak