Sposób przygotowania

fasolę namoczyć najlepiej na noc,mięso umyć i pokroić w małe kawałki podsmażyć na oleju lub oliwie,do garnka wsypać fasolę ,podsmażone mięso,obraną i umytą marchewkę i pietruszkę zalać odrobiną wody zimnej lub wywarem i gotować cebulę obrać pokroić w kostkę zeszklić,gdy fasola będzie już prawie ugotowana dodać do garnka zeszkloną cebulę oraz pokrojone i umyte pieczarki w plasterki oraz paprykę w paski wymieszać i gotować aby dodane warzywa zmiękły ok.15min.dodać koncentrat pomidorowy kilka łyżek i doprawić ulubionymi ziołami szczególnie papryką ostrą,pieprzem osolić do smaku jeśli zupa będzie rzadka zagęścić ją mąką wymieszaną z odrobiną wody zagotować i podawać.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo smaczna zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !