Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pomidorowy wieniec z kuskusem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kuskus 1 op.
pomidory bez skórki 1 puszka
mięso mielone 1/2 kg.
cebula 2 szt.
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki 1/2 pęczka
Kucharek przyprawa uniwersalna 2 łyżeczki
zielona lub żółta papryka
sól i pieprz
olej do smażenia
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 op.

Przepis i sposób przygotowania na: pomidorowy wieniec z kuskusem

cebule obrać i drobno posiekać,jeden ząbek czosnku przecisnąć przez praskę,na patelni rozgrzać trochę oleju i zeszklić na nim połowę posiekanej cebuli doprawić ją kucharkiem a następnie do tej cebuli dodać paczkę kuskusu zalać wrzątkiem tak aby kasza była zakryta wymieszać i odstawić do spęcznienia przykryć pokrywką,na drugiej patelni zeszklić pozostałą cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek,dodać mięso i usmażyć na złoty kolor cały czas mieszając aby nie przywarło do dna,dodać pokrojoną w paski paprykę,pomidory z puszki wraz z zalewą wymieszać i dusić pod przykryciem co jakiś czas mieszając,gotować aż powstanie gęsty sos doprawić do smaku solą,pieprzem,kucharkiem oraz ziołami prowansalskimi wymieszać i zdjąć z ognia,spęczniały kuskus wymieszać z posiekaną natką pietruszki wyłożyć na półmisek w kształcie wieńca a do środka wlać gorący sos pomidorowy z mięsem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 19.09.2013 00:20
Świetny przepis
IKrakowianka 29.04.2012 21:05
bardzo ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak