Sposób przygotowania

Całego kalafiora blanszujemy w mocno osolonej wodzie , następnie studzimy i dzielimy na różyczki , cukinie kroimy w plastry grubości 1 cm solimy i odstawiamy i czekamy aż puści sok , suszymy. Żółtka mieszamy z mlekiem i wodą , dodajemy tyle mąki by uzyskać naleśnikowe ciasto , z białek ubić pianę i dodać do ciasta. Doprawiamy pieprzem , solą , przyprawą i rozgrzewamy olej . Kawałki warzyw obtaczamy w cieście i wkładamy do tłuszczu , smażymy obracając . Po wyjęciu kładziemy je prosto na papierowe ręczniki .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    magdziorka6

    fajowe warzywka,jeszcze broku?a brakuje do towarzystwa:-)mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Pychota.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !