Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z selerem i szynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

seler konserwowy 1 słoik
szynka z indyka 20 dag
cebula 1
groszek konserwowy 1
jajko 5
majonez
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z selerem i szynką

Jajka należy ugotowac na twardo, obrać i pokroić w kostkę. Selera odcedzamy z zalewy, płuczemy w zimnej wodzie, odciskamy i dodajemy do jajek, cebulę kroimy w drobną kostkę, dodajemy groszek konserwowy. Szynkę z indyka kroimy w kostkę o wielkości centymetr na centymetr - dodajemy do pozostałych składników. Na koniec dodajemy majonez, pieprzymy i solimy, wszystko razem mieszamy i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 01.10.2013 09:08
dobry pomysl na sniadanko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak