Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane patisony

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat
przyprawa uniwersalna Kucharek
olej do smażenia
patison kilka szt

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane patisony

Patisony obieramy ze skórki i kroimy na plastry o grubości 1 cm posypujemy przyprawą uniwersalną i odstawiamy na 2 godziny. Po tym czasie plastry panierujemy w mące , jajkach i bułce tartej i smażymy na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 01.12.2013 15:14
rewelacyjny przepis!
wojr63 25.05.2012 23:50
ciekawe
babcia
babcia 06.04.2012 10:26
ekstra
babcia
babcia 06.04.2012 10:26
ekstra
Wojt@s
Wojt@s 22.01.2012 01:10
extra
Margo1 21.01.2012 14:50
Najlepsze patisony są zielone , średniej wielkości , są wtedy miękkie i łatwo możemy je obrać .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak