Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po Japońsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mintaj 1 kg
mleko 1 szklanka
jaja 2 sztuki
mąka 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po Japońsku

Rybę pokroić w kawałki, posypać przyprawą uniwersalną, obtoczyć w cieście i smażyć na oleju.
4 duże cebule pokroić w kostkę, 1 słoik papryk i konserwowej pokroić w paski, 1 słoik ogórków konserwowych pokroić w paski, wymieszać. Układać warstwami.
ZALEWA
2 SZLK. WODY ( 3SZKL.)
2 SZKL. OLEJU ( 1 SZKL.)
3 ŁYŻKI CUKRU
4 ŁYŻKI KETCZUPU
3 ŁYŻKI OCTU
SÓL DO SMAKU
Wszystkie składniki zagotować i zalać gorącą zalewą. Zrobić dzień wcześniej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 24.01.2013 09:33
mniam! Ślinka cieknie !
M-W 21.01.2012 14:21
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak