Sposób przygotowania

Wszystkie warzywa należy obrać i umyć. Ziemniaki kroimy w talarki, cebulę kroimy w piórka, marchewki kroimy w plasterki, obrane ćwiki w cienkie półplasterki. Białą kapustą dość cienko szatkujemy. Kiełbase kroimy w plastry. Wszystek koperek siekamy (nie bardzo cienko). Do pokrojonej kiełbasy dopdajemy wszystkie przygotowane warzywa, dodajemy 2łyżki jarzynki, sporo pieprzu i troche soli - wszystko dokładnie mieszamy. Na dno dużego garnka wlewamy ok 0,5 szklanki wody, wkładamy kilka liści kapusty i na to wspujemy przygotowane warzywa. na wierch kładziemy smalec i przykrywamy liscmi kapusty. Prażymy wszystko na wolnym ogniu przez ok 2-2,5 h.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    M-W

    troszkę długi czas oczekiwania ale na taki obiad warto tyle czekac
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    no też myślę że warto poczekać odrobinę dłużej albo wcześniej zacząć robić hehe:p
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Pyszne.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    pyyyycha!;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !