Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa duszone z kiełbasą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 13 sztuk
marchewki 3 szt
burak ćwikłowy 2 szt
cebula 2 szt
kapusta biała 0,5 szt
kiełbasa 60 dag
koperek
smalec
pieprz
sól
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa duszone z kiełbasą

Wszystkie warzywa należy obrać i umyć. Ziemniaki kroimy w talarki, cebulę kroimy w piórka, marchewki kroimy w plasterki, obrane ćwiki w cienkie półplasterki. Białą kapustą dość cienko szatkujemy. Kiełbase kroimy w plastry. Wszystek koperek siekamy (nie bardzo cienko). Do pokrojonej kiełbasy dopdajemy wszystkie przygotowane warzywa, dodajemy 2łyżki jarzynki, sporo pieprzu i troche soli - wszystko dokładnie mieszamy. Na dno dużego garnka wlewamy ok 0,5 szklanki wody, wkładamy kilka liści kapusty i na to wspujemy przygotowane warzywa. na wierch kładziemy smalec i przykrywamy liscmi kapusty. Prażymy wszystko na wolnym ogniu przez ok 2-2,5 h.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 31.10.2013 21:15
pyyyycha!;)
Anna169Hosz 01.08.2012 15:26
Pyszne.
mikrusiak 21.01.2012 15:39
no też myślę że warto poczekać odrobinę dłużej albo wcześniej zacząć robić hehe:p
M-W 21.01.2012 14:21
troszkę długi czas oczekiwania ale na taki obiad warto tyle czekac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak