Sposób przygotowania

Śmietanę schłodzić,ubić na sztywno z łyżką cukru pudru.Żółtka zmiksować z resztą cukru pudru na puszystą masę.Delikatnie wymieszać z ubitą śmietaną. Do żółtek ze śmietaną dodać ser mascarpone,wymieszać.W prostokątnej blaszce(wielkości dużej tortownicy)ułożyć ciasno warstwę biszkoptów,skropić kawą zmieszaną z likierem.
Na biszkopty wyłożyć połowę kremu serowego,delikatnie wygładzić.Krem przykryć kolejną warstwą biszkoptów.Ciastka skropić resztą kawy. Biszkopty przykryć pozostałym kremem serowym,wygładzić łyżką.Deser posypać przez sitko cienką warstwą kakao,można ozdobić ziarenkami kawy.Wstawić do lodówki

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    oj to bym zjadła... uwielbiam....;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Luki

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    kriko

    uwielbiam
  • 3
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    JOANNA16

    pyszny deserek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !