Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

frytki z wątróbki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka 1 kg
jajko 4
pieprz
papryka mielona
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: frytki z wątróbki

Wątrobę umyć , pociąc na paseczki jak frytki, do miski wbić 4 jajka rozmieszać ,dodać pieprz paprykę wrzucić wątrobę pociętą, dobrze ja wymieszać.Wyjąć y i wrzucić do 2-ej miski z bułka tarta i obtoczyć. Tak obtoczone paski wątroby wrzucać na gorący olej i piec jak frytki na złoty kolor .Wyjąć posolić . Podawać z warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 19.11.2012 20:45
muszę wypróbować
lilify 23.04.2012 11:48
coś innego
kate.500 03.03.2012 12:48
ciekawy pomysl
iknbozka 29.02.2012 10:36
ciekawe
Luki 21.01.2012 14:03
ciekawe
octo 21.01.2012 13:21
nie przepadam za wątróbką ale rodzina lubi to im zrobię kiedyś:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak