Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

devolay

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 duza
masło 1/2 kostki
natka pietruszki
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: devolay

Pierś pokroić na mniejsze porcje.delikatnie rozbić aby nie uszkodzić mięsa najlepiej przez folię.posypać solą i pieprzem Na każdy rozklepany kawałek mięsa położyć podłużną kostkę masła i posypać posiekaną natką.Dokładnie zwinąć devolay .Opanierować w jajku i bułce lub jak ktoś woli tylko w mące i smażyć na gorącym tłuszczu.Podawać z ziemniakami lub frytkami i surówkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 19.10.2013 13:08
pyszne mięsko
Krzysztof15 26.11.2012 16:54
super
Marta1986 08.04.2012 16:53
mniam
Luki 30.03.2012 06:53
super!!bardzo lubię
monika141 17.02.2012 09:22
pychota
iknbozka 04.02.2012 17:15
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak