Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

eklerki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szkl
woda 1 szkl
margaryna 1/2 kostki
jajko 5
krem budyniowy

Przepis i sposób przygotowania na: eklerki

Do garnka wlać wodę dodać margarynę - zagotować.Wsypać mąkę i mieszać aż się zrobi jednolita masa (kula. Zestawić do ostygnięcia, następnie wrobić w ciasto po 1 jajku,wymiksować troszeczkę.wysmarować blachę tłuszczem i posypać mąką.Wycisnąc szprycą podłużne eklerki na blaszkę upiec w temperaturze 200 st. ok 30 min.
jeszcze ciepłe eklery przekroić wzdłóż.wypełnić kremem budyniowym lub bitą śmietaną.Nawierchu można polac czekoladą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łucja 13.06.2013 13:00
moje ulubione :)
edi 26.11.2012 16:40
boskie
Krzysztof15 10.10.2012 18:14
fantastyczne
BeataJ 22.07.2012 20:17
uwielbiam
BeataJ 22.07.2012 20:17
uwielbiam
lilify 15.06.2012 14:53
aż ślinka cieknie
kriko 01.05.2012 21:17
pysznosci
Agiatis 27.01.2012 22:22
Uwilebiam!
Luki 22.01.2012 20:26
ooo i jakie ładniutkie
Luki 22.01.2012 18:32
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak