Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz na parze z bazylia i pomidorami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt
pomidory 2 duże sztuki
masło 2 łyżki
soł, pieprz, sok z cytryny do smaku
filet z dorsza 80 dkg
bazylia świeża 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz na parze z bazylia i pomidorami

Filety skropic sokiem z cytryny, opruszyc solą i pieprzem. Obłożyc krążkami cebuli i odstawic na godzinę w chłodne miejsce. Pomidory spażyc i obraz ze skórki. Rybę wraz z cebulą przełożyc do naczynia do gotowania na parze, ułożyc na niej pomidory i obłożyc częścią całych liści bazylii. Ugotowac. Zdjąc ugotowaną bazylię i posypac świeżą posiekana bazycią. Położyc na rybie masło aby sie stopiło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 22.10.2011 20:31
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak