Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka pieczarkowa z pistacjami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 10 dag
orzechy pistacjowe garśc
fasola czerwona z puszki 1 puszka
papryka żółta 1
sok z cytryny
bazylia
ocet winny 1 łyżka
papryczka chili 1
olej 2 łyżki
sól
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka pieczarkowa z pistacjami

Fasolę odsączyć z zalewy. Pieczarki umyć, oczyścić, pokroić w plasterki i skropić sokiem z cytryny. Żółtą paprykę pokroić w paski, a orzechy posiekać. Tak przygotowane składniki przełożyć do salaterki.
Do słoja wrzucić posiekaną natkę pietruszki, drobno posiekaną ostrą papryczkę oraz szczyptę bazylii i zalać oliwą oraz octem winnym. Na koniec doprawić solą, słoik zakręcić i potrząsać nim tak długo, aż składniki dobrze się połączą. Tak przygotowanym sosem ziołowym polać sałatkę, wymieszać i odstawić na 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 31.08.2012 15:52
super
Rafał10 12.06.2012 14:12
w połączeniu z pistacjami musi być baaardzo pyszne :)
Luki 16.02.2012 06:41
super
kasienka23 25.01.2012 12:20
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak