Sposób przygotowania

(Na jednego żółwia 1 jajko ) Jajka gotujemy na twardo , kalafior dzielimy na kilka części , zostawiając dość długie łodygi , i gotujemy uważając by się nie rozgotował . Z jajka odkrawamy kawałek brzegu , by można było położyć na płasko , kalafior dzielimy na różyczki . W jajku wydrążamy słomką otwory na umieszczenie nóg żółwia i delikatnie wkładamy w nie różyczki kalafiora . Skorupa żółwia : ogórka kroimy wzdłuż na ćwiartki , przecinamy do długości jaja , wsuwamy go w wycięte nożykiem w jajku podłużne rowki , dokładamy kukurydze . Głowa : kroimy po skosie plaster ogórka tak , aby jedna strona była szersza a druga ostro zakończona . Węższą część wsuwamy w nacięty rowek w jajku ( w jego grubszej części ).

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ekstra
  • 2
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    super pomysł, szkoda że nie ma zdjęcia

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !