Sposób przygotowania

Obrane gruszki po usunięciu gniazd nasiennych skropić kwaskiem cytrynowym i ostroznie gotować tak,aby były miękkie,ale nie rozgotowane,a następnie wraz z garnkiem szybko ostudzić w zimnej wodzie.Żółtka utrzeć z cukrem i zaparzyć kleikiem ugotowanym z mleka i mąki ziemniaczanej.Dodać cukier waniliowy oraz posiekane orzechy.Ciągle mieszając ostroznie podgrzewać do zgęstnienia kremu.Po ostudzeniu dodać alkohol.Do miseczek deserowych włożyć ugotowane gruszki,zalać je kremem i oziębić.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Luki

    poezja
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    kriko

    wyśmienite!!
  • 3
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    super pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !