Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kompot jeżynowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jeżyny 40 dag
cukier 10 dag
cukier wanilowy 1 sztuka
wino czerwone wytrawne 1/2 szklanki
sok i skókrka z pomarańczy 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: kompot jeżynowy

zagotować dwie szklanki wody cukrem i cukrem waniliowym oraz sokiem i skórką z pomarańczy ostudzić jeżyny ułożyć w wazie ostudzony syrop wymieszać z winem zalać owoce i schłodzić w lodówce

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 21.08.2011 07:58
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak