Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smażona skórka pomarańczowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomarańcza 2 szt
cukier 1 szkl
woda 1/4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: smażona skórka pomarańczowa

Z wody i cukru ugotować syrop. Pomarańcze obrac ,skórkę umyć i moczyć 1 dzień, zmieniając co jakiś czas wodę. Na drugi dzień skórkę pokroic w paseczki i wrzucić na wrzący syrop. Gdy będzie przezroczysty to skórkę pomarańczową włożyć do słoiczków i zalać syropem. Zakręcić. Przechowywać w lodówce. Dawać do ciast drobno
pokrojone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 01.09.2012 13:56
wypróbuje
Luki 30.03.2012 06:54
wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak