Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina w sosie grzybowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina bez kości 1 kg
sos pieczeniowy 2 łyżki
grzyby suszone 2-3 dag
cebula 1 szt
śmietanka 2 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku
smalec 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina w sosie grzybowym

Grzyby namoczyć na kilka godzin. Wołowinę umyć, pokroić na plastry. Na patelni rozgrzać smalec i smażyć mięso z obu stron. Następnie dodać drobno posiekaną cebulę i podsmażyć. Wlać szklankę wody, dodać drobno pokrojone grzyby i dusić, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec duszenia wlać sos pieczeniowy wymieszany z odrobiną wody i śmietanką, przyprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 28.01.2014 17:32
Podoba mi się to połączenie.
olkaaa 20.04.2012 07:57
muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak