Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska z serem feta

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser feta 20 dag
papryka czerwona 1 szt
pomidory 2 szt
dymka ze szczypiorem 5 szt
rzodkiewka 4-5 szt
oliwa 3-4 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
śmietana 2 łyżki
Czosnek suszony Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
ogórki 2 szt
kapusta pekińska 1 mała główka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska z serem feta

Kapustę poszatkować w dość dużą kostkę. Ser feta pokroić w średniej wielkości kosteczkę. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w słupki. Ogórki obrać, pokroić w plasterki, pomidory w kostkę. Cebulę drobniutko posiekać razem ze szczypiorem, rzodkiewkę pokroić w cieniutkie plasterki. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, śmietaną, przyprawić do smaku solą, czosnkiem granulowanym, cukrem i pieprzem. Przygotowanym sosem skropić sałatkę, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

atort111
atort111 06.01.2014 00:07
bardzo lubię
atort111
atort111 06.01.2014 00:04
bardzo lubię
mela25 20.07.2013 23:07
super przepis
olkaaa 20.04.2012 07:58
podoba mi się
zuzanna_z 16.02.2012 13:04
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak