Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka z parówką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z kurczaka 2 szt
parówki cienkie 2 szt
ser żółty 1 plasterek
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka z parówką

Filety z kurczaka umyć, osuszyć i delikatnie rozbić tłuczkiem przez folię. Natrzeć czosnkiem roztartym z solą, oprószyć pieprzem, odłożyć na 1/2 godziny do lodówki. Następnie na filecie położyć obraną z osłonki kiełbasę parówkową, pół plasterka sera i mocno zwinąć w rulon. Owinąć bawełnianą nitką lub spiąć wykałaczką i obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Włożyć do rondla, podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem około 15 minut.Przed podaniem usunąć nitkę lub wykałaczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 25.07.2013 21:33
Wygląda smakowicie.
Angelika10 10.11.2012 01:06
pycha
Iwona51
Iwona51 28.01.2012 15:43
fajny pomys?
Ewaaa 21.01.2012 20:15
bardzo oryginalnie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak