Sposób przygotowania

Filety z kurczaka umyć, osuszyć i delikatnie rozbić tłuczkiem przez folię. Natrzeć czosnkiem roztartym z solą, oprószyć pieprzem, odłożyć na 1/2 godziny do lodówki. Następnie na filecie położyć obraną z osłonki kiełbasę parówkową, pół plasterka sera i mocno zwinąć w rulon. Owinąć bawełnianą nitką lub spiąć wykałaczką i obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Włożyć do rondla, podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem około 15 minut.Przed podaniem usunąć nitkę lub wykałaczki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewaaa

    bardzo oryginalnie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny pomys?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda smakowicie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !