Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z ziemniaków i szpinaku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
szpinak 1/2 kg
czosnek 2 ząbki
cebula 1 szt
ser mozarella 1 opakowanie
pomidory 3 szt
masło 2 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z ziemniaków i szpinaku

Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki i ugotować na półmiękko w osolonej wodzie, odcedzić. Cebulę i czosnek obrać, posiekać i podsmażyć na maśle. Dodać umyty szpinak i dusić około 5 minut, przyprawić solą i pieprzem. Układać warstwami w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym ziemniaki, szpinak, pomidory i mozzarellę. Każdą warstwę oprószyć odrobiną pieprzu. Zapiekać około 10 min w temp 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 16.08.2012 09:05
pyszna zapiekanka
Katarzyna59 23.07.2012 21:37
apetyczna
Angelika10 06.07.2012 21:49
Super
olkaaa 17.03.2012 20:30
chętnie spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak