Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z musem jabłkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

galaretka agrestowa 1 op
galaretka pomarańczowa 1 op
jabłko 1 duże

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z musem jabłkowym

Galaretki rozpuścić oddzielnie każdą w 1,5 szklanki gorącej wody. Jabłko obrać , usunąć gniazdo nasienne i zmiksować na mus.Do musu dodać kilka łyżek(6-7) zimnej, ale nie stężałej galaretki pomarańczowej, wymieszać i ułożyć na dnie pucharków lub szklanek. Pozostałe galaretki drobno pokroić jak stężeją.Kolejno układać na musie jabłkowym. Część galaretki agrestowej można zmiksować na pianę u ułożyć na górze. Odstawić do całkowitego stężenia do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 21.08.2013 11:25
wygląda super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak