Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

somsa,samosa,sambusa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
mięso jagnięce bez kości 660 g
cebula 2
sól 2 łyżeczki
kminek 1,5 łyżeczki
pieprz 1 łyżeczka
jajko 1
sezam
olej

Przepis i sposób przygotowania na: somsa,samosa,sambusa

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić na bardzo drobne kawałki.(nie mielić)
Krok 1 - somsa,samosa,sambusa foto
2
Cebulę pokroić w drobną kostkę,dodać sól i pieprz.
Krok 2 - somsa,samosa,sambusa foto
3
Dobrze wymieszać i wstawić do lodówki.
Krok 3 - somsa,samosa,sambusa foto
4
Z ciasta zrobić krążki.
Krok 4 - somsa,samosa,sambusa foto
5
Rozwałkować je.
Tym czasem rozgrzewamy piekarnik do 220C.
Krok 5 - somsa,samosa,sambusa foto
6
Dodać farsz.
Krok 6 - somsa,samosa,sambusa foto
7
Skleić końce tak,żeby wyszły trójkąty.
Krok 7 - somsa,samosa,sambusa foto
8
Do jajka dodać 2 łyżki wody i posmarować samsę.
Posypać sezamem z kminkiem.
Krok 8 - somsa,samosa,sambusa foto
9
Piec 20 min,aż się zarumienią przy 215C,a potem jeszcze 15-20 min przy 175C.
Krok 9 - somsa,samosa,sambusa foto
10
Smacznego!!!
Krok 10 - somsa,samosa,sambusa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 31.05.2013 17:57
Ale gdzie czarnuszka i sezam ze wcześniejszych zdjęć ?? Na ostatnim jest kminek.
pacpaw 02.12.2012 15:13
jeśli ktoś się będzie zastanawiał co zrobić z jagnięciną prostego i smacznego - ten przepis jest dla niego
caralajna 22.01.2012 17:00
ładniutkie :)
suzana 21.01.2012 17:20
intrygujace
suzana 21.01.2012 17:20
intrygujace
Anna146 21.01.2012 16:02
oryginalne danie
agunesu 21.01.2012 13:23
mniaaam:) lubie takie rzeczy:)
ziutula
ziutula 21.01.2012 08:57
ta wersja jest smakowita....
freekate 21.01.2012 07:34
wypróbuję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak