Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zraziki z mintaja w sosie pikantnym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z mintaja 800 g
sok z cytryny 2 łyżki
cebula 1 szt
boczek wędzony 70 g
ogórki konserwowe 2 szt
śmietana gęsta 1 szkl.
musztarda 2 łyżeczki
madera 2 łyżki
ser 1 łyżka
masło 6 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zraziki z mintaja w sosie pikantnym

Filety umyć, osuszyć, pokropić sokiem, wstawić do lodówki na 30 minut, posolić i popieprzyć. Pokroić na średnie kawałki, zwinąć każdy w rulonik i spiąć wykałaczką. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Na patelni podsmażyć boczek pokrojony w kostkę, dołożyć plasterki cebuli i zezłocić. Dodać ogórki pokrojone w kostkę, musztardę i śmietanę, doprawić i wlać maderę, pomieszać, zalać filety, posypać startym serem i piec ok.30 min. w 200 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 29.05.2012 11:53
Znakomite.
Marzena34 04.05.2012 20:56
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak