Sposób przygotowania

Szpinak rozmrozić na patelni z niewielką ilością przegotowanej wody. Gdy woda już odparuje a szpinak będzie lekko podgotowany dorzucić do niego pokrojoną w kostkę i podsmażoną na drugiej patelni paprykę. dodać przyprawy (czosnek, sól, pieprz, ostrą paprykę oraz sos sojowy) i na koniec starty ser. Wymieszać i podsmażać wszystko do czasu aż ser się rozpuści. Taka zasmażka świetnie smakuje np. z ruskimi pierogami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ale wkłada się ją jako nadzienie do tych pierogów czy jak?
  • 2
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    Na drugim zdjęciu jest pokazane, nie jako nadzienie tylko razem z pierogami można jeść, to taki przykład a na prawdę pyszne połączenie. Chociaż swoją drogą jako nadzienie też by było pyszne :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    Nigdy bym nie pomyślała o połączeniu ruskich pierogów ze szpinakiem, ale chętnie wypróbuję jako farsz do naleśników lub pierogów.
  • 2
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    będąc na studiach różne rzeczy się gotowało i wiele połączeń potraw smakowało, często z braku czasu robiło się potrawy \"z tego co akurat jest w lodówce\":) i na prawdę często rzeczy, które do siebie z założenia nie pasowały okazywały się bardzo dobrym połączeniem
  • 4
    original
    Opublikowano

    jola1508

    fajny przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    smile

    ciekawe ;) na pewno pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    rewelacja
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wacław

    świetny przepis !
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    ciekawa ta zasmażka :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    MEGA!!!! KOCHAM SZPINAK !!! Do tych pierogów to już w ogóle coś wspaniałego :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Wspaniały przepis :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !