Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pstrąg po florentyńsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg 4 szt
szpinak świeży 600 g
boczek wędzony 100 g
cebula 1 szt
mąka 3 łyżki
masło 3 łyżki
cytryna 1 szt
białe wino 3 łyżki
śmietana gęsta 1 szkl.
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pstrąg po florentyńsku

Ryby umyć, osuszyć, pokropić sokiem, wstawić na 20 minut do lodówki, posolić, popieprzyć i posypać mąką. Usmażyć na maśle. Boczek pokroić w kostkę, usmażyć, skwarki wyjąć, podgrzać oczyszczony szpinak. Wszystko włożyć do natłuszczonego naczynia żaroodpornego, posolić i popieprzyć. Położyć ryby, dolać zagrzanego na patelni win. Piec 25 minut w 200 st. Podawać polane posoloną i popieprzoną śmietaną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 29.05.2012 11:51
Pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak