Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

klopsiki rybne smażone

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kajzerka 1/2 szt
sok z cytryny 2 szt
cebula 1 szt
olej 1 łyżka
masło 2 łyżki
musztarda 1 łyżka
jajko 1 szt
natka pietruszki 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
filet z dorsza 600 g

Przepis i sposób przygotowania na: klopsiki rybne smażone

Filety umyć, osuszyć, wstawić do lodówki na 30 minut. Bułkę namoczyć i odsączyć, zmielić z rybą, dodać zaszklone plasterki cebuli, sok z 1 cytryny, marynatę z ryby,musztardę, wymieszać, dodać łyżeczkę soli i trochę pieprzu. Uformować małe klopsiki, posypać bułką. Smażyć na rozgrzanym maśle. Podawać z gotowanymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 28.05.2012 15:36
Pod mój smak, super.
fictor123 14.05.2012 09:56
bardzo lubię rybne klopsy
msmariusz 20.01.2012 23:42
smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak