Sposób przygotowania

Orzechy parzymy, obieramy ze skórki i drobno siekamy. Obraną cebulkę kroimy w piórka, a czosnek siekamy. Na rozgrzany olej dajemy cebulkę i czosnek. Jak się zarumieni dodajemy posiekane orzechy, dodajemy śmietanę i doprawiamy. Smażymy do momentu aż farsz zacznie się robić gęsty. Wtedy wyłączamy piec i przykrywamy, aby nie ostygło. Omlet; Jajka wybijamy do miseczki, roztrzepujemy, dodajemy mleko i szczyptę soli. Masło topimy na patelni i wlewamy przygotowane jajka. Jak spód omleta się zarumieni, a na górze jajka się zetną to dajemy na połówkę przygotowany farsz i przykrywamy drugą połówką.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !