Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mintaj z migdałami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z mintaja 2 szt
mąka 2 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
olej 1 łyżka
ser topiony 200 g
zioła 1 łyżka
masło 1 łyżka
migdały płatki 4 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
cytryna 1 plasterki

Przepis i sposób przygotowania na: mintaj z migdałami

Filety umyć, osuszyć, skropić sokiem, wstawić do lodówki na 30 minut. Wyjąć, posolić i popieprzyć. Panierować w jajku i bułce, usmażyć na oleju, odłożyć na gorący talerz. Zioła (pietruszkę, koper, bazylia) posiekać i wymieszać z serkiem topionym, posmarować filety. Płatki migdałowe podpiec na suchej patelni i obsypać kawałki ryby. Udekorować natką i plasterkiem cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 28.05.2012 15:33
No extra, extra, tylko robić, a potem się zajadać.
Marzena34 11.05.2012 16:08
na niedzielny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak