Sposób przygotowania

Pomarańcze szorujemy i obieramy ze skórki. Usuwamy pestki i białe części. Kroimy na mniejsze kawałki.Przekładamy do rondelka i zalewamy minimalną ilością wody Dodajemy przekrojoną wzdłuż laskę wanilii. Gotujemy na najmniejszym ogniu 10-15 minut. Jeśli chcemy czuć kawałeczki pomarańczy to tak pozostawiamy, ale jeśli wolimy jednolitą konsystencję dżemu to rozdrabniamy blenderem Triblade. Dodajemy cukier żelujący, mieszamy i pozostawiamy na ogniu jeszcze 3 minuty. Wyjmujemy wanilię i od razu przekładamy do słoiczka i zamykamy.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    zachęcająca :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    super :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    z pewnością świetnie pachnie:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    \"usuwamy białe części\" - chodzi ci o to żeby wyfiletować owoc? sorki, ale nie zrozumiałam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    Pyza - tak, chodzi o wyfiletowanie owocu, choć ja nie zetknęłam się z taką nazwą Pozdrawiam
  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Ja przymierzam się do dżemu pomarańczowego już dłuższy czas.. I Jakoś nie mogę się zebrać.. Może poproszę słoiczek:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    Agnieszko, polecam bo przygotowuje się go błyskawicznie. Następnym razem odłożę dla Ciebie jeden słoiczek, bo po tym zostało jedynie wspomnienie :))
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    Jolu, dzięki - jak nie rozumiem to wolę zapytać :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszkalider

    Rewlelacyjny przepis, dżem zapewne smakuje wybornie :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    dobry
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    tomosatomos

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !