Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone łódeczki z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cykorie 2
pieczarki 40 dag
jajko 1
cebula
czosnek 1 ząbek
tymianek 1 łyżeczka
masło 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
posiekana pietruszka 2 łyżki
sok z pomarańczy
sok z połowy cytryny
cukier 3 łyżki
sól
pieprz
wino wytrawne 100 ml
jajko ugotowane na twardo 4

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone łódeczki z pieczarkami

Na maśle udusić posiekane pieczarki, cebulę i czosnek. Gdy płyn odparuje, przyprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Przestudzić. Połączyć z posiekanymi jajkami, bułką tartą, natką i surowym jajkiem. Rozcięte na połówki cykorie gotować 2 minuty w winie z dodatkiem soków i cukrem. Osączyć, nadziać farszem pieczarkowy. Ułożyć w formie żaroodpornej, podlać wywarem w którym się dusiły. Zapiekać 15 minut w temp. 180 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 27.07.2012 11:48
jadłam podobnie przyrządzone i bardzo mi smakowały

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak