Sposób przygotowania

Jagody umyć, oczyścić, osuszyć. Przesiać do miski mąkę, wbić jajko, dodawać powoli wodę, wyrobić ciasto aż będzie gładkie, podsypywać mąką. Posypać stolnice mąką i rozwałkować ciasto cienko, ale nie za cienko. Wykrawać szklanką lub kubkiem krążki, na środku kładziemy farsz z jagód i zalepiamy uważając, aby nie pobrudzić brzegów owocami bo będą pękać podczas gotowania. Kładziemy pierogi na gorącą, wrzącą lekko osoloną wodę. Gotować aż wypłyną na powierzchnię, nie mieszać metalową łyżką, wyjmować cedzakiem lub drewniana na talerz, smarować masełkiem, Zrobić słodką śmietankę i podawać na stół.

Komentarze

  • 9
    original
    Opublikowano

    banditka

    DO PRZEPISU:Można posypać też pierożki jagodami :)
  • 9
    original
    Opublikowano

    Kate131

    Ale smaczny przepis,palce lizać!
  • 9
    original
    Opublikowano

    meredith

    aż ślinka leci :)
  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    musze zrobic takie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychota
  • 2
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Właśnie takie pierogi najbradziej lubię, mniam:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    hmmm pycha
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Mmmmmmm!!!!! Pyszniutkie!!!!!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    jeszcze trochę i będę robić :D juz ślinka cieknie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    mmmm rewelacja;) uwielbiam;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    mmmm rewelacja;) uwielbiam;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    hmm pychA

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !