Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane plastry boczku z chrupiącą cebulą

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Marynata do mięs pikantna Prymat 4 łyżeczki
oliwa 200 ml
Majeranek suszony Prymat 1 szczypta
marchew 1 szt
seler 1 szt
sól 1 szczypta
Cebula suszona Prymat 2 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat 1 szczypta
boczek 600 g
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane plastry boczku z chrupiącą cebulą

Sposób przygotowania:
Mięso opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na plastry grubości 1 cm. Zioła i przyprawy Prymat utłuc dokładnie w moździerzu i wymieszać z oliwą z oliwek. Warzywa umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Plastry boczku natrzeć mieszaniną oliwy z oliwek, suszonej cebuli, majeranku, przypraw i czosnku, następnie przełożyć do miski i zalać resztą marynaty. Boczek obłożyć dokładnie startymi warzywami i wstawić do lodówki na ok. 4 godziny. Piec na rozgrzanym grillu po ok. 5 minut z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edyta14
Edyta14 29.06.2012 08:36
wykorzystam na następnego grilla a zapowiada się pogoda
Ewa/kalapurtka 05.10.2011 21:28
pycha
Magdalena80 06.03.2011 22:45
jak zwykle pycha
szajba2 24.02.2011 16:05
ujdzie
mala2021 13.12.2010 11:45
bardzo smaczne
Barbara55 27.10.2010 15:17
plastry są dobre
rakow2
rakow2 26.10.2010 15:18
pewnie że pycha
elżbieta20 11.09.2010 13:54
jadlam pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak