Sposób przygotowania

Sposób przygotowania:
Mięso opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na plastry grubości 1 cm. Zioła i przyprawy Prymat utłuc dokładnie w moździerzu i wymieszać z oliwą z oliwek. Warzywa umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Plastry boczku natrzeć mieszaniną oliwy z oliwek, suszonej cebuli, majeranku, przypraw i czosnku, następnie przełożyć do miski i zalać resztą marynaty. Boczek obłożyć dokładnie startymi warzywami i wstawić do lodówki na ok. 4 godziny. Piec na rozgrzanym grillu po ok. 5 minut z każdej strony.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    elżbieta20

    jadlam pycha
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    pewnie że pycha
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    plastry są dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    bardzo smaczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    ujdzie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    jak zwykle pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa/kalapurtka

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wykorzystam na następnego grilla a zapowiada się pogoda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !