Sposób przygotowania

Śmietanke podgrzewam na wolnym ogniu razem z cukrem. Żelatyne rozpuszczam w dwóch łyżeczkach ciepłej wody. Dodaję do śmietanki. Gdy masa śmietanowa jest gotowa, dolewam kilka kropel aromatu waniliowego. Śmietanke przelewam do plastikowych kubeczków o okrągłym dnie. Chłodzę w lodówce aż do zastygnięcia. Przekładam panna cotta na talerzyk, zanurzając spód kubeczka na kilka sekund w gorącej wodzie.
Truskawki miksuje z łyżeczką cukru pudru. Polewam deser.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Muszę wypróbować :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    sorki, ale podana byle jak a to taki pyszny deser
  • 2
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    może dziecko dekorowało , bardzo ładnie zrobiło :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mic

    a ja bym i tak zjad;
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    smaczny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    doskonały deserek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    mmm jeden z lepszych deserów
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Bardzo fajny przepis :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !