Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brzoskwiniowy styropian

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
żółtko jajek 5
margaryna 1 kostka
mąka 3 szklanki
cukier 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
masa
jogurt brzoskwiniowy 1/2 szklanki
cukier 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
białko 5
wiórki kokosowe 20 dag
budyń śmietankowy

Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwiniowy styropian

Ciasto: składniki posiekać, wyrobić. Ciasto podzielić na pół. Masa: jogurt połączyć z budyniem, cukrem i proszkiem. Dodać wiórki kokosowe, wymieszać. Białka ubić na sztywno, dodać do masy, połączyć. Połowę ciasta ułożyć w formie, wlać masę. Przykryć resztą ciasta. Piec godzinę w temp. 160 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 20.01.2012 23:50
ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak