Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pory w paprykowej potrawce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pory 2
cebule 3
czerwone papryki 2
masło 3 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pory w paprykowej potrawce

Pory umyć, oczyścić, pokroić na kawałki o długości 10 cm. Włożyć do lekko osolonego wrzątku, gotować 8 minut. Dokładnie osączyć na sicie. Papryki oczyścić z gniazd nasiennych, umyć, pokroić w drobną kostkę. Cebule obrać, pokroić drobną kostkę. Masło stopić na patelni, zeszklić cebule. Dodać paprykę i osączone pory, dusić ok. 5 minut. Przyprawić przyprawą uniwersalną i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak