Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z jabłkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pory 2
jabłka 4
majonez 8 łyżek
sól
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z jabłkiem

Odciąć zielone części porów. Białe części oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić na cieniutkie plasterki. Oprószyć solą, skropić sokiem z cytryny. Jabłka obrać, przekroić na pół, wyciąć gniazda nasienne. Kiszone ogórki zetrzeć na tej samej tarce. Pory, jabłka i ogórki włożyć do salaterki. Dodać majonez, wymieszać, przyprawić do smaku szczyptą soli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak