Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z soczewicy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 2
cukinia 1/2
pory 2
seler korzeniowy kawałek
cebula
czosnek 2 ząbki
posiekana natka 2 łyżki
sok z cytryny 8 łyżek
oliwa
sól
pieprz
soczewica zielona 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z soczewicy

Soczewicę namoczyć w zimnej wodzie. Osączyć, zalać 625 ml zimnej wody, ugotować. Ziemniaki i seler obrać, pokroić w kostkę. Cukinię i poru y oczyścić, pokroić na plasterki. Jarzyny dodać do soczewicy, przyprawić, gotować 20 minut. Cebulę i czosnek posiekać, zeszklić na oliwie. Dodać do soczewicy, posypać natką, wlać dok z cytryny, zagotować. Przyprawić. Podawać gorący lub zimny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 21.01.2012 09:52
supcio

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak