Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz z kaszą z nutą miodu
Solimy, pieprzymy ,oprószamy przyprawą do ryb i skrapiamy sokiem z cytryny.
Obtaczamy delikatnie w mące i smażymy z obu stron, najpierw od strony skóry.
Wykładamy na talerz i przykrywamy drugim by ryba niewystygła.
Kasze gotujemy wg przepisu na opakowaniu w osolonym wrzatku.
Studzimy po ugotowaniu .
W rondelku rozpuszczamy masło.
Dodajemy pokrojoną w kosteczke cebule, a następnie kasze i smażymy około 5 minut.
Dodajemy wino i mieszajac czekamy aż troche odparuje.
Dokładamy łyżkę miodu i pokrojone w kostkę jabłka.
Dusimy razem około 5-10 minut.
Pamiętajmy o mieszaniu aby kasza nie przywarła do dna rondelka.
Na talerz wykładamy 4 łyżki kaszy , na nią wykładamy kawałki usmażonej ryby.