Sposób przygotowania

Opatroszonego dorsza kroimy na mniejsze kawałki.
Solimy, pieprzymy ,oprószamy przyprawą do ryb i skrapiamy sokiem z cytryny.
Obtaczamy delikatnie w mące i smażymy z obu stron, najpierw od strony skóry.
Wykładamy na talerz i przykrywamy drugim by ryba niewystygła.

Kasze gotujemy wg przepisu na opakowaniu w osolonym wrzatku.
Studzimy po ugotowaniu .
W rondelku rozpuszczamy masło.
Dodajemy pokrojoną w kosteczke cebule, a następnie kasze i smażymy około 5 minut.
Dodajemy wino i mieszajac czekamy aż troche odparuje.
Dokładamy łyżkę miodu i pokrojone w kostkę jabłka.
Dusimy razem około 5-10 minut.

Pamiętajmy o mieszaniu aby kasza nie przywarła do dna rondelka.
Na talerz wykładamy 4 łyżki kaszy , na nią wykładamy kawałki usmażonej ryby.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    coś mi to danie przypomina :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo smacznie zrobiony dorsz, ja jakoś ryby z kaszą nie podaję, muszę wypróbować. Chociaż i rybę i kaszę lubię.
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smaczna nawet w tej wersji
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    też bym spróbowała bo tak jeszcze nie jadłam.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    m1monika

    brzmi smacznie :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajne
  • 0
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Ciekawe smaki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !