Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makaron po warszawsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka gotowana 20 dkg
śmietanka 1 szklanka
posiekana zielenina
masło lub margaryna 1 łyżka
sól, pieprz
makaron rurki 40 dkg
ser gouda 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: makaron po warszawsku

makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonej wody.zahartować,dolewając jedną szklankę zimnej wody i dokładnie odcedzić.wymieszać z 1 łyżką masła.wędlinę pokroić w paseczki,wymieszać z makaronem i posiekaną zieleniną,przełożyć do formy do zapiekania.śmietankę lekko ubi ze szczyptą gałki muszkatołowej,doprawić solą i pieprzem,wymieszać z połową sera.zalać makaron.posypać pozostałym serem i wstawić na 20 min. do nagrzanego piekarnika.przed podaniem posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 12.02.2012 23:00
Co za rarytas !!
Kate131 15.03.2011 07:31
smaczny
Emilia22 16.09.2010 12:45
super danie
danusia19671 18.08.2010 18:43
LUBIĘ TO
annamariakowalczyk3 14.07.2010 12:56
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak