Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Góralski kapuśniak

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 1/2 kg
kapusta kiszona 30 dag
marchewka
pietruszka
seler kawałek
czosnek 2 ząbki
lubczyk
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Góralski kapuśniak

ziele angielskie
liść laurowy
ziemniaki 0,5kg
przyprawa uniwersalna

Mięso opłukać, włożyć do garnka, zalać 3 litrami wody. Marchewkę, pietruszkę, seler obrać, dodać do mięsa. Czosnek obrać, razem z ziarnem ziela angielskiego i listkiem laurowym dodać do mięsa. Oprószyć lubczykiem, pieprzem i przyprawą uniwersalną. Gotować godzinę na małym ogniu. Dodać kapustę, gotować jeszcze 20 minut. Przyprawić do smaku. Ziemniaki obrać, umyć, ugotować w osolonej wodzie. Podawać z zupą, udekorować natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andzia1977
Andzia1977 11.02.2012 21:46
pyszotka,robiłam taki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak