Sposób przygotowania

CIASTO:
5 jajek,
3/4 szkl. cukru,
szkl. kisieli o jednakowym smaku,
2 łyżeczki proszku do pieczenia.

MASA:
3/4 l mleka,
szkl. kaszy manny,
szkl. cukru,
aromat migdałowy,
kost. margaryny.

1. Ciasto: Jajka z cukrem ubić na parze, porcjami dodawać kisiel.Na koniec dodać proszek. Wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem i wysmarowaną margarynę. Piec ok. 25-30 min w temp. 170st.
2. Masa: Na mleku ugotować gęstą kaszę. Zdjąć z ognia i dodać cukier, dobrze wymieszać. Ostudzić. Margarynę utrzeć, dodawać po łyżce kaszy. Na koniec dodać aromat. Masą przełożyć ciasto. Polać polewą.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    ciekawi mnie skąd nazwa się wzięła ?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    bardzo kuszące :)
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    dzidziuś, bo z kaszą manną i kisielem? :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    banditka

    ladne
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Chyba właśnie dlatego taka nazwa:) Przepis wyszperałam w starych zeszytach mamy mojego męża;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    coś nowego, ciekawego
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Fajna nazwa, a ciasto bardzo kusi.
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobry
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Ciekawa nazwa :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    chętnie spróbuję takie ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    fajna nazwa a i ciasto smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyszne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !