Sposób przygotowania

Ciasto: masło stopić, ostudzić. Drożdże i szklankę mleka rozrobić. Wyrobić z mąką, solą i cukrem, jednym jajkiem, resztą mleka i masłem. Odstawić, by wyrosło. Farsz: cebulę posiekać, pieczarki pokroić, oddzielnie podsmażyć na łyżce masła. Kapustę pokroić, zalać wodą, zagotować. Dodać cebulę, pieczarki i resztę masła, dusić godzinę. Przyprawić do smaku. Ciasto podzielić na pół. Rozwałkować na grubość 1 cm. Ułożyć farsz, zwinąć, pokroić na kawałki. Posmarować roztrzepanym jajkiem. Posypać makiem. Piec 20 minut w temp. 180 stopni C.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !