Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone faszerowane grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielona łopatka wieprzowa 60 dag
cebula 2
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 3
olej
masło 3 łyżki
grzyby 80 mrożone

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone faszerowane grzybami

Nadzienie: grzyby rozmrozić, pokroić w drobną kostkę. Jedną cebulę obrać, pokroić w kostkę. Masło stopić na patelni, zeszklić cebulę. Dodać grzyby i dusić, aż odparują. Przyprawić do smaku. Drugą cebulę obrać, zetrzeć na tarce, Mielone wyrobić z 3 łyżkami bułki tartej, cebulą i jajkami. Przyprawić. Z masy uformować placuszki, na każdym ułożyć łyżeczkę grzybów, zlepić. Obtoczyć w bułce tartej. Usmażyć na oleju lub smalcu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak